Előfizetői tartalom

NGM: 50-70 ezren csak kényelemből közmunkások

Rigó Anita
A közfoglalkoztatás eredetileg egy átmeneti eszköznek indult, azonban a kormány most felismerte, hogy sokan kényelmi okokból már megélhetési formának tekintik azt, ami össztársadalmi szinten pazarlás, különösen, amikor ilyen mértékű a munkaerőhiány. Éppen ezért a kormány nemrég elvégzett egy felmérést, melyből kiderült: 50-70 ezer közmunkás azonnal el tudna helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szerdai rendezvényén. Beszélt arról is, hogy a külföldi piacokra termelő, külföldi tulajdonú nagyvállalatok küzdenek a legnagyobb munkaerőhiánnyal Magyarországon.

Munkaerőhiány - a magyar kormány válaszai címmel tartott üzleti fórumot ma az olasz kereskedelmi kamara, ahol Cseresnyés Péter tartott előadást a témában. Az államtitkár a nehezen foglalkoztathatóak munkaerőpiacra való visszatereléséről ejtett szót először, amelynek kapcsán elmondta, hogy a közfoglalkoztatottak nyílt munkaerőpiacra való átterelésének folyamatában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái