Előfizetői tartalom

Meglepő költségvetési lépéseket tehet a kormány

Kiegyensúlyozott és egészséges a magyar gazdaság, és ez várhatóan 2017-ben így is marad, ám a közelgő választások még hozhatnak meglepő költségvetési intézkedéseket. Jövőre már 4% körül lehet az infláció, de mi a helyzet a versenyképességgel? Mi várható az euróövezetben, és milyen hatással lesz Donald Trump elnöksége az amerikai gazdaság stabilitására? Az ezekkel kapcsolatos előrejelzéseiket mutatták be a Raiffeisien elemzői egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

A hármas szám mentén alakulhatnak az idén és a következő években a fontos gazdasági mutatók Magyarországon: GDP növekedése, az infláció és a GDP-arányos államháztartási hiány is - derül ki a Raiffeisen előrejelzéséből. Az euróövezetben is a gazdaság egyre határozottabb élénkülése várható, javuló foglalkoztatással és fokozatos bérnövekedéssel. Az Amerikai Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés