Előfizetői tartalom

Egyre tovább élnek a gazdagok és még az államtól is többet kapnak

Portfolio
Ma már reális a feltételezés, hogy a mostani fiatalok akár 100 éves korukig is élhetnek, ha jó egészségnek örvendenek. Elég csak Japánra gondolni, ahol egy átlagos nő már most 87 éves koráig élhet. Mindeközben az amerikaiak átlagéletkora egyre rövidül, legalábbis ez derül ki a legfrissebb elemzésekből. Ez persze nem igaz mindenkire, a legvagyonosabb amerikaiak ugyanis hosszabb ideig élnek, és még a társadalombiztosítási rendszerből is jobban profitálnak.

A friss elemzés szerint az eredmények a gazdagok és szegények között növekvő szakadéknak tudhatóak be. Az amerikai gazdagok nemcsak hosszabb ideig élnek, de többet is tudnak profitálni a szociális ellátórendszerből. Az elemzés arra próbál rávilágítani, hogy a jövedelem alapján milyen születéskor várható élettartammal lehet számolni. 1980-ban a leggazdagabb 20%-ba tartozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés