Előfizetői tartalom

Küszöbön egy koreai háború, közben Trump sarokba szorítja egyik szövetségesét

Portfolio
Donald Trump szerint az Egyesült Államok és Dél-Korea közötti szabadkereskedelmi megállapodás egy "borzasztó" üzlet, ezért minél hamarabb újra kell tárgyalni, vagy meg kell semmisíteni - mondta el a Reutersnek adott exkluzív interjújában. Az amerikai elnök emellett a Dél-Koreába telepítendő rakétavédelmi rendszerért cserébe 1 milliárd dollárt vár a dél-koreai államtól. A követelések időzítése valószínűleg tudatos, a háborútól tartó dél-koreai vezetők ugyanis a szokásosnál is jobban rá vannak szorulva az amerikaiak segítésére, amit az elnök minden jel szerint igyekszik kihasználni.

Az utóbbi hetekben nagyon elmérgesedett a viszony Észak-Korea és az Egyesült Államok között, amiért a kommunista rezsim többszörös figyelmeztetések ellenére sem volt hajlandó leállítani rakétakísérleteit. Annyira eldurvult a helyzet, hogy az amerikaiak már megelőző csapások szükségességét emlegették, amire az észak-koreai külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái