FONTOS Megjelentek az új otthonfelújítási program várva várt részletei, meglepetések a listán!
 
Előfizetői tartalom

150 milliárdnyi devizát cserélt el az MNB

Portfolio
Finomhangoló devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank az egy hónapos lejáraton a tenderre beérkezett 351 milliárd forint ajánlatból 100 milliárd forintot, a hat hónapos lejáraton pedig a be-érkezett 317 milliárd forintból 50 milliárd forintot fogadott el. Ez volt az első alkalom, hogy hat hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 600 milliárd forint - olvasható a jegybank közleményében.

Az egy hónapos lejáraton a 320 millió euró (100 milliárd forint) felajánlott mennyiségre 1,123 milliárd euró (351 milliárd forint) értékben adtak be ajánlatot a bankok. A hat hónapos tenderen a meghirdetett mennyiség 160 millió euró (50 milliárd forint) volt, amire 1,016 milliárd euró (317 milliárd forint) értékben érkezett banki ajánlat. Az MNB a rövidebb, egy hónapos lejáraton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés