Előfizetői tartalom

Magyarok és szlovákok Európa ellen

Portfolio
Hét tagállam és két uniós intézmény néz farkasszemet Magyarországgal, Szlovákiával és az őket támogató Lengyelországgal az utóbbi évek egyik legérdekesebb bírósági perében, ami a kötelező menekültkvótákról hozott tanácsi határozat jogszerűségéről szól. Ha Budapest és Pozsony érvei kerekednének felül, akkor a folyamatban lévő menekültügyi reform is nagy gellert kaphat - írja a Bruxinfo.

Formailag az EU tanácsa áll szemben Magyarországgal és Szlovákiával a menekültek kötelező elosztására vonatkozó határozat jogszerűségéről szóló perben, amelynek május 10-én, szerdán lesz az első tárgyalása a luxembourgi székhelyű Európai Bíróságon. Mindkét oldalnak azonban lesznek támogatói, bár a létszám az alperes EU-Tanács fölényét mutatja. Hét tagállam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés