Előfizetői tartalom

Vad gondolat: a legerősebb vezető bukása mentheti meg Európát az összeomlástól?

Az európai projektnek soha nem volt még akkor szüksége egy francia-német kooperációra, mint most, és bár sokan már látni vélik maguk előtt az Európát felemelő Macron-Merkel tengelyt, nem szabad elfelejteni, hogy több ponton éles ellentét feszül a két vezető között. A szociáldemokrata kancellárjelölttel, Martin Schulz-cal könnyebb dolga lenne Macronnak, mivel kevésbé ortodox gazdaságpolitikai irányvonalat képvisel, azonban Merkel bukása nélkül sem lehetetlen az együttműködés. Ehhez az kéne, hogy Macron politikailag megerősödjön odahaza, majd elkezdje megvalósítani reformígéreteit, mintegy jelezve a kancellár számára, hogy hajlandó a németeknek imponáló lépéseket tenni azért, hogy cserébe Merkel is engedjen az európai együttműködést érintő ügyekben ultraortodox álláspontjából.

A múlt vasárnap megválasztott, május 14-én hivatalba lépő új francia elnök, Emmanuel Macron óriási kihívás előtt áll, ha meg akarja valósítani kampányígéreteit. A nagy ambícióval rendelkező, fiatal politikus nem kisebb dolgot vállalt, mint: Részben a vállalati adók adóteher mérséklésén keresztül (33%-ról fokozatosan 25%-ra) egy barátságosabb üzleti környezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés