Előfizetői tartalom

Három éve nem láttunk ilyet - Mi lesz most az euróval?

Május első hetében - három év óta először - többségbe kerültek az euró dollárral szembeni erősödésére játszó spekulatív határidős pozíciók. A nagybefektetők idei hangulatváltozásában a Donald Trump körül kialakult zűrzavaros amerikai belpolitikai helyzet mellett az európai politikai kockázatok mérséklődése, illetve az egyre biztatóbb konjunkturális folyamatok is szerepet játszottak. Az euró/dollár árfolyam kulcsfontosságú technikai szintek közelében tartózkodik, egy erős ellenállási szinttel kell megküzdenie az eurónak, viszont ha ez sikerül, akkor új, bő féléves csúcsra kapaszkodhat az árfolyam.

Már lassan négy hónapja Donald Trump hivatalba lépésének, a tavaly novemberi választási győzelmét követő lelkesedésnek viszont szinte alig maradt nyoma, legalábbis ami a devizapiacokat illeti. Amilyen hirtelen kezdett el kapaszkodni felfelé tavaly a dollár, olyan gyorsan ki is fulladt idén ez a rali, a dollár index értéke az év eleji, másfél évtizedes csúcsához képest már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái