Gazdaság

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Kunbaja polgármestere ellen

Portfolio
Költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Franzné Lakner Éva, Kunbaja Fidesz-KDNP-s polgármestere, valamint két társa ellen. A vád szerint a polgármester fiktív számlákkal igazolta a helyi közmunkaprogram dologi kiadásait - írja a Baon.hu.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a Petőfi Népének elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a kunbajai önkormányzat 2013 februárjában kistérségi startmunka program megvalósítása céljából támogatási szerződést kötött a munkaügyi központtal.

A polgármester 2014 januárjában a céltámogatás elszámolása során benyújtott záróbeszámolójában úgy nyilatkozott, hogy a támogatási szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettséget teljes egészében megvalósították, és a program célja teljesült: az önkormányzati árkok karbantartása, átereszek szintezése, cseréje a belvízvédelmi terv alapján megtörtént. A kistérségi startmunka mintaprogramban foglaltak azonban nem valósultak meg, a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték el. A dologi kiadásokat a polgármester az ügy harmadrendű vádlottja által kiállított valótlan tartalmú számlával igazolta annak ellenére, hogy a csatorna átereszeket ténylegesen nem szerezték be, csak utóbb, az elszámolás lezárultát és a nyomozás megindulását követően

- nyilatkozta a vádhatóság szóvivője.

Hozzátette: a polgármester a valótlan nyilatkozatával és a fiktív számlával a támogatást nyújtó szervet tévedésbe ejtette és az állami költségvetésnek összesen 4,9 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A baon.hu úgy tudja, a másodrendű vádlott férfi a községi polgármesteri hivatal munkatársa, míg a harmadrendű vádlott egy bácsalmási egyéni vállalkozó.

Kunbaja polgármestere kijelentette, az államot és a község önkormányzatát sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, az üggyel kapcsolatban pedig nem kíván mást elmondani az ügy lezárásáig.
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1128735755