Előfizetői tartalom

Történelmi csúcs közelében a magyar üzleti bizalom

Portfolio
Májusi, viszonylag szerény emelkedése is hároméves csúcsára vitte a GKI konjunktúraindexét. Az EU támogatásával végzett felmérés szerint az emelkedés elsősorban a szolgáltató cégeknek köszönhető: májusi kirobbanó optimizmusuk tizennyolc éve nem látott szintre repítette bizalmi indexüket. Eközben az ipari várakozások kissé, a kereskedelmiek jelentősen romlottak, míg az építőipariak alig, a fogyasztóiak pedig csak hibahatáron belül javultak. Az üzleti bizalmi index nagyon közel van a valaha mért legmagasabb szinthez is: májusban 7,9 ponton állt a mutató, a csúcsot az 1998 áprilisi 8,8 pont jelenti.

Üzleti bizalmi indexMájusban két és fél éves csúcsára került az üzleti bizalmi index. Ezen belül azonban az ipari bizalmi index áprilishoz képest kissé gyengült. Nem változott az előző, rosszabb lett a következő időszak várható termelésének és a rendelésállománynak a megítélése - ezen belül az exportrendelésekről alkotott vélemény viszont javult -, miként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés