Előfizetői tartalom

A választásokig szinte biztosan nem fognak kamatot emelni Matolcsyék

Portfolio
Idén szinte kizárt, hogy a Magyar Nemzeti Bank hozzányúljon az alapkamathoz, ezért a keddi döntésen sem várható semmilyen lépés - vélik egyhangúlag a Portfolio által megkérdezett elemzők. A 2018-as kamatpályával kapcsolatban már jobban megoszlanak a vélemények, ugyanakkor a szakértők többsége szerint 2018 végéig is kihúzhatja az MNB a jelenlegi kamatszintekkel.

Áprilisban a márciusi 2,7%-ról 2,2%-ra esett az éves infláció Magyarországon, a mögöttes folyamatok pedig azt a nézetet támasztják alá, hogy egyelőre nem kell tartania az MNB-nek a belső kereslet által generált, túlzott inflációs nyomástól. Épp ezért a Portfolio által megkérdezett elemzők kivétel nélkül úgy vélik, hogy idén még biztosan nem fog hozzányúlni az alapkamathoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés