Előfizetői tartalom

Ez az igazi baj 2.0: Magyarország északi része kiürül, a déli pedig kihal

Nagy kihívást állít Magyarország elé a népesség elöregedésének problémája, ám az ország egyes régiói különösen nagy bajban vannak. A déli országrészen jóval gyorsabb a természetes fogyás, mint máshol, míg a két északi régió a belföldi migráció miatt ürül ki rohamosan. Az országon belüli és a nemzetközi vándorlás egyértelmű nyertese Közép-Magyarország, így egyedüli régióként itt még növekszik a népesség.

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen eltérően alakul a népességszám az ország régióban, és hogyan néptelenedik el a vidék. Második cikkünkben ezt részletezzük tovább, megvizsgálva, hogy hol, pontosan milyen népmozgalmi eseményeknek köszönhető a népességcsökkenés.Kapcsolódó cikkünk2017.05.11Ez az igazi baj: lassan kiürül fél MagyarországElhagyja az északi országrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés