Előfizetői tartalom

Felfedték Orbán titkos tervét, amivel ismét kétharmados győzelmet arathat

Portfolio
Abszolút kapóra jön a magyar kormánypártoknak az, hogy az Európai Parlament múlt héten megszavazta a 7. cikkely szerinti eljárás előfázisát, hiszen tovább lehet erősíteni a külföldi- és EU-ellenes retorikára építő kampányt, amely hozzásegítheti Orbán Viktort a valódi céljához: az újabb kétharmados győzelemhez - mutat rá elemzésében Peter Attard Montalto. A Nomura londoni feltörekvő piaci elemzője szerint a magyar kormányfőnek inkább a félelem fenntartása, mint a valóban káros döntések meghozatala a célja, és éppen emiatt véleménye szerint Orbán Viktor nem fogja bezáratni a CEU-t.

"Kettőt előre, egyet hátra"A 2010-es kormányváltás óta számos uniós jogi vitánál láttuk a "kettő lépést előre, egyet hátra" magyar taktikát, és éppen ez a tehetetlenség vezette az Európai Bizottságot arra, hogy 2014-ben megteremtse a 7. cikkely szerint eljárás lehetőségét,mint jobb fegyelmező eszközt - emlékeztet a Nomura elemzője. Kitér arra is, hogy ezt először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés