Előfizetői tartalom

Újra címlapon Magyarország: másodrendűek lehetünk a jövő Európájában

MTI
|
Portfolio
A Duna jelenti az új törésvonalat az Európai Unióban: a folyótól keletre fekvő országok egy részében a korrupció és a független intézmények elleni politikai támadások aláássák a jogállamiságot, ez pedig az európai integráció újabb hullámában másodrendű országokká teheti például Magyarországot - emeli ki hétfői véleménycikkében a The Wall Street Journal (WSJ) publicistája.

A WSJ címlapjának tetején elérhető cikk szerint az Európai Unió elsősorban jogi, és nem politikai vagy gazdasági konstrukció, amelynek a legitimitása mindenekelőtt a jogállamisági alapelveken nyugszik. Sokan pedig úgy látják, hogy a Dunától keletre lévő országokban nem tartják kellően tiszteletben ezeket az értékeket. Amint Simon Nixon írta, az aggodalmak középpontjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés