Előfizetői tartalom

Egyre jobban keres a magyar, de közben romlik a versenyképesség

Portfolio
A fokozott gazdasági teljesítménynek, a munkaerőhiánynak és a jelentős minimálbér-emeléseknek köszönhetően a reálbérek gyorsabban növekednek, mint a termelékenység, ami egyben rontja Magyarország versenyképességét - hívja fel a figyelmet az OECD a Magyarországról készített legfrissebb előrejelzésében. A szervezet szerint a munkaerőpiaci feszültségeket és az inflációs nyomást is enyhíteni tudná a kormány, ha gyorsabban építené le a közfoglalkoztatási programokat. Idén 3,8 százalékos, jövőre 3,4 százalékos GDP-bővülésre számítanak hazánkban, ami jóval magasabb a novemberi előrejelzésüknél.

A lakossági fogyasztás hajtja a növekedéstA reálbér-növekedés beindulásának köszönhetően 2016-ban már a lakossági fogyasztás vált a gazdaság növekedésének motorjává, és ez a szerepe a jövőben csak erősödni fog. A kevesebb állami infrastrukturális kiadásból kifolyólag tavaly a beruházások visszaestek, azonban köszönhetően az EU-pénzek felgyorsuló kifizetésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés