Előfizetői tartalom

Megmondták a meteorológusok, milyen lesz a hazai nyár

Portfolio
A hűvös, havas április ellenére a magunk mögött hagyott tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzésből. Előrejelzések szerint a tavaszhoz hasonlóan az átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítani.

Összességében a tavasz középhőmérséklete országos átlagban 11,9 Celsius-fok volt, amely 1,1 fokkal haladta meg az 1980-2010-es normálértéket. Ezen belül a március meglehetősen meleg volt, 8,9 Celsius-fokos havi átlaghőmérséklettel, ami 1,3 fokkal haladta meg a sokéves átlagot és ezzel a 2. legmelegebb március lett. Még április elején is sorra dőltek meg a melegrekordok....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés