Előfizetői tartalom

Itt a hét piaci eseménye: délután egy emberre figyel az egész világ

Portfolio
Az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntését követő sajtótájékoztatón Mario Draghi jegybankelnök várhatóan óvatosan optimista hangnemben nyilatkozik majd az euróövezet gazdasági kilátásairól, az inflációs folyamatok bizonytalansága miatt viszont szinte biztos, hogy az eszközvásárlási program leépítése egyelőre nem kerül szóba. A befektetőket leginkább foglalkoztató kérdés tehát nyitott marad, arra valószínűleg szeptemberben kaphatunk legkorábban választ.

Ma délután kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank, és bár kizárt, hogy az irányadó kamathoz, vagy az eszközvásárlási programhoz hozzányúljanak a döntéshozók, mégis az elmúlt hónapokban megszokottnál izgalmasabbnak ígérkezik az esemény.Valami elindult EurópábanA kamatdöntő ülést övező felfokozott várakozások abból táplálkoznak, hogy az euróövezet jövőjével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés