Előfizetői tartalom

Nemcsak a falvak ürülnek ki, hanem a legtöbb vidéki nagyvárosunk is

Nemcsak a vidéki kistelepülések ürülnek ki a belföldi elvándorlás és a természetes fogyás miatt, hanem a legtöbb magyar nagyváros is. 2005 és 2016 között Salgótarján népessége közel 20 százalékkal csökkent, de Miskolc lakossága is olyan gyorsasággal fogy, hogy már kevesebben lakják, mint Szegedet. Eközben Győr és Sopron népessége szépen bővül, gyorsabban, mint a fővárosé.

Ahogyan azt korábbi cikksorozatunkban elmagyaráztuk, a negatív demográfiai folyamatok eltérően érintik Magyarország egyes régióit. A keleti országrész vészesen gyorsan ürül ki: az északi régiókban elsősorban a belföldi elvándorlás, míg délen a természetes fogyás gyorsasága miatt. Erről bővebben itt:Kapcsolódó cikkünk2017.05.11Ez az igazi baj: lassan kiürül fél Magyarország2017.05.24Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés