Előfizetői tartalom

Vágyunk a magyar euróra, de tudjuk, hogy nem lesz belőle semmi

Portfolio
A magyarok többsége szerint összességében pozitív lenne az ország számára, ha bevezetné a forint helyett az eurót, ugyanakkor csak kevesen hisznek abban, hogy erre belátható időn belül sor kerülne. Sőt, a megkérdezettek harmada szerint soha nem fogunk magyar euróval fizetni - derül ki az Eurobarométer felméréséből, melyben ezer embert kérdeztek meg Magyarországon.

A felmérés szerint Magyarországon az emberek 57%-a érzi úgy, hogy jól informált az euróval kapcsolatban, 42% viszont úgy gondolja, hogy vannak még hiányosságok ezen a téren. Ezzel a régióban a magyarok viszonylag jól informáltak, csak a bolgároknál és a románoknál magasabb valamivel a fenti arány. Érdekesség, hogy a vizsgált országokban a férfiak sokkal nagyobb arányban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés