Előfizetői tartalom

Példátlan fizetésemeléseket adtak idén a magyar cégek

Portfolio
A márciusi béradatok megmutatták, hogy az elmúlt egy évben óriási lendületet vett a keresetek emelkedése Magyarországon: a versenyszektorban 12 százalékkal emelkedett a bruttó átlagfizetés egy év alatt, ami példátlan az elmúlt egy évtizedben. A fizetések gyorsuló emelkedése egyrészt a drasztikus minimálbér-emelésnek, másrészt az egyre súlyosabb munkaerőhiánynak tudható be. A humán tőke hiányával küzdő ágazatokban az átlagnál gyorsabb volt a keresetbővülés.

Az újévi bérmegállapodások jellemzően a márciusi bérstatisztikában szoktak megjelenni, vagyis ebből az adatból láthatjuk a legjobban, hogy mekkora emeléseket hajtottak végre a vállalkozások az adott évben. A legalább 5 fős vállalkozások körében márciusban 11,7 százalékkal voltak magasabbak a bruttó fizetések, mint egy évvel ezelőtt, míg a rendszeres, vagyis jutalmak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés