Előfizetői tartalom

Puerto Rico lenne az USA 51. tagállama

Portfolio
Puerto Ricóban a népszavazáson nagyon alacsony részvétel mellett a többség arra voksolt, hogy a sziget legyen az Egyesült Államok 51. tagállama. A karibi sziget az Egyesült Államok társult állama, s a vasárnapi referendumon a szavazók 97 százaléka foglalt állást amellett, hogy Puerto Rico teljes jogú állama legyen az Egyesült Államoknak. A részvételi arány azonban alig 23 százalékos volt, és a népszavazás eredménye nem kötelező érvényű.

A három és félmillió lakost számláló szigeten legutóbb 2012-ben tartottak népszavazást, s akkor a szavazók 61 százaléka döntött a teljes jogú tagállammá válás igénye mellett. A washingtoni kongresszus azonban nem foglalkozott a referendum eredményével. A mostani népszavazáson a helybéliek három lehetőségről fejthették ki álláspontjukat: legyen-e Puerto Rico...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés