Előfizetői tartalom

Szép csendben kiábrándult a világ Trump Amerikájából

Már hónapok óta aggasztó irányba haladnak a folyamatok az amerikai kötvénypiacokon. A befektetők tavaly év végi lelkesedése, miszerint Trump majd egycsapásra magasabb növekedési pályára állítja az amerikai gazdaságot, gyakorlatilag semmivé lett, emiatt pedig az inflációs várakozások és a hosszabb kötvényhozamok is csökkenni kezdtek. Ezzel párhuzamosan viszont a Fed kamatemeléseinek köszönhetően a rövid lejáratú hozamok tovább emelkedtek, mindez a hozamgörbe kilaposodásához vezetett, ami általában rossz előjel a jövőre nézve. Tényleg bajban az amerikai gazdaság, vagy csak túlreagálja a piac Trump belpolitikai botrányait?

Donald Trump tavaly novemberi elnökválasztási győzelme valóságos lavinát indított el a piacokon. Ez alól az amerikai kötvénypiacok sem jelentettek kivételt, a hozamok ugyanis hirtelen emelkedésbe kezdtek. A reakció oka az volt, hogy a befektetők elkezdték beárazni Trump gazdaságpolitikai ígéreteinek (adócsökkentés, infrastrukturális beruházások) keresletélénkítő hatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés