Előfizetői tartalom

Az MNB nem fél az inflációs veszélytől

Portfolio
Hiába a nagyon gyors bérnövekedés, a munkaerőhiány és a külső gazdasági környezet élénkülése, a Magyar Nemzeti Bank úgy látja, hogy az infláció még a márciusban vártnál is később éri a 3%-os célt. Ebben az alapvető inflációs folyamatok mellett a nyersanyagárak alakulása, illetve néhány adóintézkedés is szerepet játszik. A jegybank továbbra is óvatos a növekedési kilátásokat illetően.

Az inflációs célját csak 2019 első felében éri el a jegybank, vagyis később, mint amit márciusban vártak az MNB szakértői (akkor 2018 második felére számítottak). Az év első feléből érkező inflációs számokat figyelve ez nem meglepetés, a sokak által várt felpattanás elmaradt. Pedig azok a tényezők, amelyek az infláció ellódulását okozhatták volna jelen vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés