Előfizetői tartalom

Ellentmondásos problémák nehezítik az autósok kárrendezését

Portfolio
Időről időre felmerülnek kritikák a mostani kárrendezési gyakorlattal kapcsolatban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) területén. Az Európai Autószervizek Egyesülete többek között az avultatást látja problémásnak: ez a gyakorlat gyakran hátrányos helyzetbe hozza a gépjármű-tulajdonosokat. A szervezet szerint többek között a több európai országban évtizedek óta alkalmazott direkt kárrendezés bevezetése jelentene megoldást.

A közúti közlekedésben résztvevő autó tulajdonosait, üzemeltetőit nemzetközileg elfogadott, egységes törvény kötelezi gépjárművük biztosítására, melyet ilyen értelemben közszolgáltatásnak is tekinthetnénk, amit az állam nem megfelelően szabályozott körülmények között adott át versenypiaci szereplőknek. Az Európai Autószervizek Egyesülete komoly rendszerhibákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés