Előfizetői tartalom

Beütött a Brexit: 40 éve nem éltek át ilyen rossz sorozatot a brit fogyasztók

Portfolio
A gyorsuló infláció és a lassuló bérnövekedés miatt az 1970-es évek óta az idei első negyedévben először fordult elő, hogy a harmadik egymást követő negyedévben csökkent a brit háztartások rendelkezésre álló jövedelme. A pénteken közzétett adatokból emellett az is kiderült, hogy a háztartások megtakarítási rátája történelmi mélypontra esett a január-márciusi időszakban.

Úgy tűnik, hogy egyre inkább leszivárognak a háztartások szintjére a tavaly nyári Brexit-népszavazás kedvezőtlen gazdasági hatásai, hiszen az első negyedévben a brit GDP-növekedés üteme 0,7%-ról 0,2%-ra lassult, a háztartások rendelkezésre álló jövedelme pedig négy éve a leggyengébb volt és legalább 40 éve nem fordult elő olyan, hogy három egymást követő negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés