Előfizetői tartalom

Megdöbbentő, hogy már mennyit keresnek a kínai gyári munkások

Portfolio
Egy tanulmány szerint a kínai gyári munkások bére az elmúlt 10 évben megduplázódott. A gyári átlagbér elérte a 160 ezer forintnyi jüant, emiatt pedig a vállalatok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Sok cég csak az egyre nagyobb méreteket öltő automatizálás és az állam által nyújtott támogatások segítségével tud fennmaradni.

A Bloomberg riportja egy babakocsikat, etetőszékeket és hasonló holmikat előállító vállalat példáján keresztül mutatja be azokat az egyre égetőbb problémákat, amelyekkel a kínai gyáriparnak meg kell küzdenie.A munkaerő költségei kezdenek elszállni.- fogalmazott Hu Chengpeng, a gyár 34 éves vezetője. Hu emiatt az idén már 40 darab, egyenként nagyjából másfél millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés