Előfizetői tartalom

Megvan az elvi megállapodás az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezményről

MTI
Az elmúlt napok biztató hírei után ma áttörést értek el a felek még a fennmaradó vitás kérdésekben az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezmény kialakításában, ezért a csütörtöki brüsszeli EU-Japán csúcstalálkozón alá tudják írni a vezetők a politikai megállapodást - jelentette be szerdán Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos. Fontos, hogy ez még nem a tényleges szabadkereskedelmi megállapodás, annak "csak" az egyik mérföldkövete, a tényleges megállapodást várhatóan csak hónapok múlva írják alá, miután minden részletkérdésben siker megegyezni. A mai jelzések szerint az uniós mezőgazdasági szektor és a japán autóipar lesz a szerződés "nagy nyertese".

Kapcsolódó cikkünk2017.07.04Nagy bejelentés várható csütörtökön az EU és Japán részérőlSzéles körű politikai megállapodás jött létre az Európai Unió és Japán közötti szabadkereskedelmi egyezményről a felek képviselői között - közölte az uniós biztos a Twitteren. Azt is jelezte, hogy a Kisida Fumio japán külügyminiszterrel folytatott szerdai tárgyalásain sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés