Visszalopakodhat a vasárnapi boltzár
Gazdaság

Visszalopakodhat a vasárnapi boltzár

Portfolio
A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint a kiskereskedelmi dolgozók egy része már nem csak a létszámhiány miatt fordulna segítségért a kormányhoz, hanem azt is kérnék, hogy vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés tilalmának ismételt bevezetését.
Hétfőn írtuk meg, hogy a kormánylap értesülései szerint szeptembertől ismét nekimehet a kiskereskedelmi multiknak a kormány a kötelező minimumlétszám előírása ügyében, méghozzá azért, mert most az áruházi dolgozók kérik a kormányt, sürgősen avatkozzon be a súlyosbodó munkaerőhelyzetbe.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke ekkor közölte: levélben fordulnak Lázár Jánoshoz. E levél aláíróihoz most a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is csatlakozik.

Az inforadio.hu szerint Bubenkó Csaba tegnap azt is jelezte, újabb aláírásgyűjtésbe kezdtek a dolgozók, akik szeretnék, ha az érdekvédők azt is kezdeményeznék a kormánynál, hogy vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés tilalmának ismételt bevezetését a kiskereskedelemben.

A munkaadói oldalról Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt nyilatkozta: elutasítják a kötelező létszámkvóta bevezetésének tervét, arra ugyanakkor nyitottak, hogy szakmai egyeztetések mentén a kormánnyal közösen megvizsgálják a javaslatokat a létszámkérdés megoldására. Hozzátette: A kereskedők szerint a kormány által megkezdett járulék- és adócsökkentés folyamata nagyon kedvező irány, de további lépések szükségesek a munkaadók javára.


Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Száz méter hosszú lesz a Parlament elé tervezett emlékmű