Előfizetői tartalom

Sokat beszélt ma a Fed, a piacok pedig boldogok

MTI
Portfolio
Az amerikai gazdaság egyenletes ütemben növekedett május második felében és júniusban, a munkaerő-felvétel stabil volt, de a javulás még nem volt olyan mértékű, hogy felgyorsítsa a bérek vagy az árak emelkedését - ez derült ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán kiadott szubjektív gazdasági helyzetjelentéséből, a "Bézs Könyvből". A megjelenés előtt Janet Yellen Fed-elnök féléves értékeléséből a tőkepiac szereplői azt olvasták ki, hogy nem kell tartani intenzív monetáris politikai szigorítástól, ez pedig tovább javította a mai befektetői hangulatot.

A Fed évente nyolc alkalommal állítja össze gazdasági hangulatjelentését a 12 regionális Fed illetékeseinek a mértékadó helyi gazdasági szereplőkkel lefolytatott interjúi alapján. A mostani jelentést a kansasi Fed állította össze. Az amerikai gazdaság teljesítménye az enyhétől mérsékeltig terjedő ütemben növekedett júniusban, miközben erősödött a bérnyomás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái