Előfizetői tartalom

Íme a világ nyolc legpusztítóbb természeti katasztrófája

Portfolio
Természeti katasztrófák mindig is voltak, a 20. századtól kezdve azonban látványosan megnőttek az általuk okozott anyagi- és emberélet-veszteségek. Közülük akadnak olyanok, legyen szó például a földrengésekről, ahol egyszerűen a növekvő népességszámmal magyarázhatók az egyre súlyosabb következményekkel járó katasztrófák. Vannak azonban olyan természeti csapások is, amelyek klímakutatók szerint az ember által előidézett éghajlatváltozással hozhatók szoros összefüggésbe, vagyis részben a mi hibánk, hogy a természeti katasztrófák száma és az általuk okozott károk mértéke is folyamatosan növekszik. A cikkben összeszedtük a modern történelem nyolc legnagyobb anyagi kárral járó természeti katasztrófáját.

8-5.. A természeti csapásokhoz rendelt kárértékek körülbelüli becslések, jellegükből fakadóan ugyanis gyakorlatilag lehetetlen felmérni a pontos anyagi következményeket. Az okozott kár jelenértékre átszámolt amerikai dollárban van megadva, figyelembe véve az eltelt időszakra vonatkozó (amerikai) inflációt.2011-es thaiföldi áradások, 2011, Thaiföld, 50 milliárd dollárA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés