Előfizetői tartalom

Odaadja az idei mentőövet Pécsnek a kormány, de még így is hatalmas a deficit

Portfolio
Miután múlt héten Páva Zsolt pécsi polgármester elismerte, hogy a városi cégekkel együtt legalább 9 milliárdos hiánya van a városnak, ma azt jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, hogy 1,77 milliárd forintos támogatást ad a kormány a pécsi önkormányzat kulturális intézményeinek működtetésére. A két ügy azonban nem függ közvetlenül össze, mert ezt a támogatást már a tavaly elfogadott idei államháztartási törvény előre rögzítette.

Fontos, hogy ezt az egyedi működési támogatási tételt már eleve tartalmazta a 2017-es állami költségvetési törvény, így az MTI beszámolójával ellentétben ("plusztámogatást kap") nem valamilyen plusz támogatásról van szó, hanem egy előre megígért és rögzített finanszírozási forrásról. A törvény 3. melléklete a helyi önkormányzatok működési célú támogatásit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés