Előfizetői tartalom

Elbukhatja Magyarország a kvótapert!

Portfolio
"A mai napon ismertetett indítványában Yves Bot főtanácsnok azt javasolja, hogy a Bíróság utasítsa el a Szlovákia és Magyarország által előterjesztett kereseteket" - áll az Európa Bíróság ma közzétett főtanácsnoki indítványában. Ez az indítvány nem kötelező érvényű a Bíróság számára, mindenesetre fontos a végső döntés szempontjából (jellemzően követi a Bíróság az indítványt), amely korábbi sajtóhírek alapján valamikor ősszel jöhet. Orbán Viktor kormányfő korábban már azt jelezte, hogy ha a Bíróság ellenünk dönt, akkor sem fogja Magyarország betartani az így már jogerősen is kötelező érvényű menekültkvótát, amelynek keretében 1294 embert kellene befogadnunk.

Miről van szó pontosan?A keresetlevelet először a Szlovák Köztársaság nyújtotta be 2015. december 2-án (majd másnap csatlakozott a perhez Magyarország, később pedig Lengyelország), amelyben azt kérte a Bíróságtól, hogysemmisítse meg a nemzetközi védelem területén Olaszország és Görögország érdekében elfogadott átmeneti intézkedések megállapításáról szóló, 2015....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái