Előfizetői tartalom

Olyan sok pénze van a magyar államnak, hogy kedvére költekezhet

Portfolio
Az idei évtől életbe lépett adócsökkentések ellenére csak úgy ömlik a pénz az államkasszába, emiatt pedig rendkívül kedvezőek a költségvetés alapfolyamatai. A képet csak az uniós források egyenlege zavarja meg - mutattak rá minapi elemzésükben az OTP Bank szakértői. Várakozásuk szerint ősszel újabb, a kiadási oldalt érintő költségvetési intézkedések jöhetnek.

Nagyon erős számokAz első negyedéves költségvetési adatok megerősítik régóta hangoztatott álláspontunkat: az államháztartás alapfolyamatai rendkívül erősek és a tavaly év végi kiköltekezés nélkül egyensúlyban lett volna a költségvetés 2016-ban. Az idei első negyedévben folytatódtak a kedvező folyamatok, soha nem látott többlet alakult ki a költségvetésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés