Hány pont kellett a legnépszerűbb gazdasági szakokra?
Gazdaság

Hány pont kellett a legnépszerűbb gazdasági szakokra?

Portfolio
Közel 106 ezer felvételiző izgult szerda este 8-kor, ekkor hozták ugyanis nyilvánosságra a 2017-es felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Ezek közül most is a legnépszerűbb gazdasági-pénzügyi szakok ponthatárát gyűjtöttük össze. Még mindig a nemzetközi tanulmányok a legkapósabb, legyen az bármelyik egyetem.
A legnépszerűbb egyetem idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt, ezúttal 8776 hallgatót vettek fel. Az általános felvételi eljárásban kínált képzésekre összesen 36 046 jelentkezés érkezett, amelyből 12 941 volt első helyes. A gólyák 81 százaléka nappali tagozatos lesz, 80 százalékuk alap- és osztatlan képzésben vesz részt. (Az ELTE-n idén szükséges legmagasabb ponthatár 480 volt, ezt annak kellett elérnie, aki matematika-latintanárnak kíván tanulni.)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szeptemberben 5019 hallgató kezdheti meg tanulmányait az új tanévben. A Műegyetem alapképzéseire felvételt nyert jelentkezők átlagpontszáma magas maradt, meghaladja a 418 pontot. 11 065 diák jelentkezett a BME-re.

A Budapesti Corvinus Egyetem közleménye szerint 3352 hallgatót vettek fel az általános felvételi eljárásban a szeptemberben induló magyar és angol nyelvű képzéseikre. A felvettek közül 2305-en állami ösztöndíjasként, 997-en pedig önköltséges hallgatóként kezdhetik meg tanulmányaikat ősszel. Több szakra 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal lehetett csak bejutni .

Gyűjtésünk szerint a legmagasabb pontszámokat ezúttal is a nemzetközi tanulmányok szakokra kellett elérni, de a negyedik helyen végzett a pontszámok tekintetében a Budapesti Gazdasági Egyetem pénzügy és számvitel szakja, 462 pontos határral.

Hány pont kellett a legnépszerűbb gazdasági szakokra?

Hogyan számolják a ponthatárokat? A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények és az Oktatási Hivatal közreműködésével, egy informatikai algoritmussal határozták meg. Egy képzés ponthatárát az adott felsőoktatási intézmény kapacitása mellett a jelentkezők száma és eredménye is befolyásolta. Minél többen minél nagyobb pontszámmal jelentkeznek első helyen egy szakra, annál magasabb lesz az adott szak ponthatára. Idén is előzetesen meghatároztak állami ösztöndíjas minimumpontszámokat alapképzési, valamint osztatlan mesterképzési szakoknál. Ezeken a szakokon ennél alacsonyabb ponttal nem lehetett bekerülni. Ilyen a jogászképzés, aminél 460 pont volt a ponthatár. A felvételin 200-200 pontot lehet elérni a középiskolai teljesítmény és a felvételi vizsgának megfelelő érettségi eredményeinek összeadásával, vagy az érettségi pontok kétszerezésével. További 100 pluszpont szerezhető az emelt szintű érettségivel, nyelvvizsgával, tanulmányi versenyen elért eredménnyel. A minimum ponthatár 280. Ennél kevesebb ponttal nem lehet bekerülni a felsőoktatásba.Hány pont kellett a legnépszerűbb gazdasági szakokra?
Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Mohai Balázs
olaj
shanghaikina
aramcooil
donaldtrump
fed
Mystery_Hotel_Budapest - 8
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shanghaikina