Katonai válaszcsapásról egyeztet Amerika az újabb észak-koreai rakéta miatt!
Gazdaság

Katonai válaszcsapásról egyeztet Amerika az újabb észak-koreai rakéta miatt!

Portfolio
Az amerikai tengeri és szárazföldi erők főparancsnoka a katonai válaszcsapás lehetőségét is egyeztette a dél-koreai főparancsnokkal ma folytatott beszélgetésen - jelentette ki kerek-perec a tengeri erők főparancsnokának szóvivője péntek este a Reutersnek.
Ez igen erős üzenet, konkrét katonai válaszlépést (talán) még nem helyeztek eddig kilátásba a katonai vezetők. Mivel azonban ma egy újabb sikeres interkontinentális ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, röviddel az amerikai Szenátusban megszavazott észak-koreai szankciók után, így feltehetően muszáj volt még keményebb fellépési szándékot sugallniuk.

A nemzetközi pénz- és tőkepiacokon nem látszanak a nyugtalanság jelei a konkrét katonai válaszcsapásról való egyeztetés hírére.

Reakciók a rakétaindítás hírére

Az észak-koreai rakétaindításról azonnal tájékoztatták Mun Dzse In dél-koreai államfőt, aki összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését, mivel úgy ítélte meg, hogy nem világos a helyzet az észak-koreai rakétaprovokáció körül - mondta a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő illetékes.

Mun Dzse In - az elnöki hivatal közlése szerint - a nemzetbiztonsági tanács ülését követően tárgyalásokat jelentett be az Egyesült Államokkal további amerikai THAAD rakétavédelmi rendszerek telepítéséről. Emellett az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását is sürgette Észak-Korea elleni szigorúbb szankciók megtárgyalására.

Az amerikai hadsereg eddig két THAAD rakétavédelmi komplexumot telepített a Koreai-félsziget déli csücskében. További négy telepítését környezetvédelmi megfontolásokból eddig elhalasztották.

Az orosz védelmi tárca közölte, hogy a rakétatámadásokra figyelmeztető rendszerükkel nyomon követték az észak-koreai ballisztikusrakéta-indítást, de a fegyver nem jelentett veszélyt Oroszországra.

Brüsszelben a történteket komoly fenyegetésként értékelték a nemzetközi stabilitás és biztonság számára. Az Európai Bizottság emellett reményét fejezte ki, hogy a kommunista rezsim tartózkodni fog a további provokációktól, amelyek növelnék a regionális és a globális feszültséget.

António Guterres ENSZ-főtitkár a rakétaindítás után felszólított minden felet, hogy tegyenek meg a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséhez vezető minden lépést, és térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz - közölte Guterres szóvivője. (MTI)

Címlapkép forrása: KCNA via KNS, AFP Fotó
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kobe bryant