Előfizetői tartalom

Jártál már a horvát tengerparton, vagy oda készülsz? - Erről tudnod kell!

Portfolio
Horvátországban a turizmus a GDP-nek csaknem a negyedét adja ki, ezzel messze a legnagyobb az ágazat súlya az összes mediterrán országban és például a magyarok oda özönlése is segített abban, hogy az ország kikeveredett a 6 évig tartó recesszióból - derül ki a JPMorgan pénteki elemzéséből. Tavaly összesen 16 millió turista látogatott Horvátországba, az idei első öthavi számok pedig újabb csúcsdöntést ígérnek, a befektetési bank szerint pedig még mindig tud tovább nőni az ágazat, igaz a repülőtéri infrastruktúrát és az üzleti környeztet ehhez még javítani kellene. Közben a sorozatos terrortámadások, a megbukott puccskísérlet és az orosz-török feszültség miatt drámai visszaesés látszik a török turizmus számaiban, amelyek visszafordításához sok idő kell, Marokkó viszont egészen jól átvészelte az elmúlt évek viharait.

Kapcsolódó cikkünk2017.07.30Figyelmezteti a magyar turistákat a külügyA JPMorgan londoni elemzői a nyár kellős közepén készítettek egy mediterrán térséget átfogó turisztikai elemzést és amint az az alábbi táblázatban látszik: a horvát turizmus közvetlen és közvetett hatása együtt a GDP-ben a 2010-es 20,4%-ról 24,7%-ra emelkedett és ezzel az összes vizsgált mediterrán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái