Előfizetői tartalom

Gazdasági csoda vagy nemzeti tragédia: egy ország, ami súlyos árat fizetett a válságért

Ingatlanpiaci buborék kidurranása, összeomló gazdaság, elszálló munkanélküliség, adófizetők pénzéből kimentett bankrendszer, fájdalmas megszorítások és elengedhetetlen strukturális reformok, majd látványos növekedési fordulat: címszavakban így lehet összefoglalni, mi történt Spanyolországban a 2008-as válság óta. A spanyol gazdaság kibocsátása az idei második negyedévben végre elérte a válság előtti csúcsát, amit sokan a sikeres válságkezelési intézkedéseknek tulajdonítanak. Bőven akadnak azonban olyanok is, akik szerint szükségtelenül nagy áldozatokkal járt az elmúlt néhány év, ráadásul pont azok fizették a legsúlyosabb árat, akik az egészről semmit sem tehettek.
Ingatlanbuborék, összeomlás, elszálló költségvetés. Vissza a startvonalraA tavalyi Brexittel, elbukott olasz referendummal és folyamatos belpolitikai csatározásokkal tarkított évet követően széleskörű pesszimizmus övezte az eurózóna, illetve az egész Európai Unió jövőjét. Idén azonban évek óta nem látott konjunktúra bontakozott ki a kontinensen, majd miután az euroszkeptikus...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái