Előfizetői tartalom

Hiába olcsó a hús itthon, mégis sokat kell dolgoznunk érte

Portfolio
Messze Svájcban a legdrágább a hús, legyen szó marháról, csirkéről, sertésről, halról vagy bárányról, a magasabb fizetések miatt viszont ez nem olyan megterhelő a helyiek pénztárcája számára - olvasható ki a Caterwings 52 országra vonatkozó felméréséből. A helyi bérek függvényében Dániában lehet a legolcsóbban húshoz jutni, Magyarország a relatíve alacsony árak ellenére a középmezőnyben helyezkedik el.

A Caterwings 52 országban végzett felmérésében összevetette a húsok árszínvonalát a helyi minimálbérrel, illetve meghatározott minimálbér hiányában a képzetlen dolgozók átlagbérével. Az árakra vonatkozó adatgyűjtést az országok legnagyobb városaiban végezték, kritérium volt, hogy ezekben a városokban éljen a lakosság legalább 25%-a, növelve ezzel a tanulmány pontosságát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés