Előfizetői tartalom

Berlin nem küld vissza több menedékkérőt Magyarországra

MTI
Németország egyelőre nem küld vissza Magyarországra menedékkérőket - jelentette kedden a német sajtó. Az ügyről elsőként beszámoló ARD közszolgálati televízió szerint a Baloldal (Die Linke) nevű ellenzéki párt egy szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének írásbeli kérdésére adott kormányzati válaszban az áll, hogy április 11. óta nem küldik vissza Magyarországra mindazokat a menedékkérőket, akik ott léptek be az EU területére, holott a menekültügyet európai szinten szabályozó dublini rendelet főszabályként előírja, hogy abban az államban kell lefolytatni a menekültügyi eljárást, amelyben regisztrálták a kérelmező belépését az EU, illetve a menekültügyi együttműködésben résztvevő európai országok alkotta területre.

Az EU-ba Magyarországon belépett menedékkérőket azért nem küldik vissza, mert nem nem megfelelőek a menedékkérők magyarországi elhelyezésének körülményei - indokolták a döntést. Az ARD egy júniusi összeállítása szerint 2015-ben 193 menedékkérőt küldtek vissza Németországból Magyarországra. Tavaly ez a szám 293, az idei első négy hónapban pedig 28 volt. A visszaküldés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái