Előfizetői tartalom

Durva üzengetés zajlott le ma Varsó, Berlin és Brüsszel között

MTI
Az Európai Bizottság (EB) megítélése szerint a lengyel kormány veszélyezteti a jogállamiságot - jelentette ki Vanessa Mock, az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testületének egyik szóvivője kedden. Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter az EB által Varsó ellen folytatott jogállamisági eljárást politikai indíttatásúnak nevezte. Angela Merkel német kancellár pedig azt mondta: a lengyel ügy annyira fontos, hogy nem mehetnek el szó nélkül mellette.

Újságírói kérdésre válaszolva Mock elmondta, az Európai Bizottság megkapta Lengyelországtól azt a 12 oldalas dokumentumot, amellyel Varsó a júliusban küldött ajánlására válaszolt. Mock aláhúzta: az uniós szabályozás világosan rögzíti, hogy a bizottságnak hogyan kell eljárnia akkor, ha egy tagállamban veszélybe kerül a jogállamiság. A szabályozás keretet biztosít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés