Globális katasztrófára figyelmeztet Putyin - Tényleg nagyon komoly a helyzet
Gazdaság

Globális katasztrófára figyelmeztet Putyin - Tényleg nagyon komoly a helyzet

Portfolio
Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke úgy véli, hogy kontraproduktív lenne Észak-Koreára szigorúbb szankciókat kihelyezni, a katonai akcióval való fenyegetőzés pedig globális katasztrófához vezethet.
Putyin a Kínában tartott BRIC-gyűlésen kritizálta az Egyesült Államok fellépését Észak-Koreával szemben és további tárgyalásra buzdította az érintett feleket. Az orosz elnök úgy véli, hogy Phenjan nem fogja leállítani az atomprogramját, amíg biztonságban nem érzi magát.

Oroszország elítéli Észak-Korea gyakorlatait, provokációnak tartjuk őket... [de] a katonai hisztéria semmi jóra nem fog vezetni. Helyette globális katasztrófához vezethet

- mondta Putyin.

Az orosz elnök hozzátette: úgy véli, a béke az egyetlen helyes út. Mindezt azután mondta, hogy Dél-Korea bejelentette, hogy az Egyesült Államokkal való megegyezése szerint a robbanófejeikre helyezett korlátozást eltörölnék, valamint Észak-Korea két nappal ezelőtt az eddigi legnagyobb hatóerejű atombombáját tesztelte.

Az Észak-Koreával határos Oroszország Kínával együtt erősen lobbizik a tárgyalások folytatásáért, javaslatuk szerint Dél-Koreának és Amerikának be kellene szüntetniük a rendszeres közös hadgyakorlataikat, amelyért cserébe a dzsucseista rezsim talán feladná atomfegyvereit.

Putyin az Egyesült Államokat közvetlenül is kritizálta: szerinte ostobaság, hogy Washington Moszkva segítségét kéri, miután Amerika orosz vállalatokat is szankcionált, amiért Észak-Koreával üzleteltek.

Nevetséges, hogy feltesznek minket egy szankciós listára Észak-Koreával, aztán a segítségünket kérik Észak-Korea szankcionálásában. Mindezt olyan emberek csinálják, akik összekeverik Ausztriát és Ausztráliát

- jegyezte meg Putyin.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke felvetette annak lehetőségét is, hogy minden kereskedelmi kapcsolatot megszakít azokkal az országokkal, amelyek Észak-Koreával üzletelnek. Oroszországba több tízezer észak-koreai jár át dolgozni, valamint üzemanyaggal látják el Phenjant.

(CNBC)
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
gyárimunkásfactoryworkerdolgozógyár