Egy órán belül eldől Magyarország nagy csatája
Gazdaság

Egy órán belül eldől Magyarország nagy csatája

Portfolio
Ma délelőtt 10 óráig bejelenti az Európai Bíróság, hogy hogyan dönt abban a Szlovákia és Magyarország által kezdeményezett perben, amely kifogásolta a 2015. szeptemberi ideiglenes menekültáthelyezési döntés végrehajtását. Sajtóértesülések szerint a papírforma az, hogy elbukja Magyarország a pert, azaz végre kell hajtania 1294 menekült befogadását Olaszországból és Görögországból, de az ítélet pontos szövegezése a végrehajtás módját és tartalmát is befolyásolhatja. A Reuters még éjjel közölt egy sztorit, miszerint egy vezető EU diplomata arra számít: elbukjuk a pert.
Szerda délelőtt meg is jelent az ítélet:Bírósági forrásai alapján a Bruxinfo a minap azt írta: a papírforma szerint Magyarország elbukhatja a pert, de a közelmúltban volt két olyan nagyobb jelentőségű ügy is, ahol a főtanácsnoki indítvánnyal ellentétes döntést hozott a nagykamara. Nem lehet tehát kizárni a bomba meglepetést.Érdemes emlékeztetni rá, hogy Orbán Viktor kormányfő korábban azt mondta, ha elbukja Magyarország pert, akkor sem fogjuk végrehajtani a 2015 szeptemberi (minősített többségi döntéssel meghozott menekültáthelyezési döntést, amelyet akkor nem szavazott meg Magyarország), igaz majd a bírósági ítélet teljes ismeretében alakítja ki álláspontját a kormány. Mindenesetre lényeges az is, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a kerítés költségtérítésével kapcsolatos témában azt is írta: minden tagállamnak be kell tartania a bírósági ítéleteket.

A költségtérítéses ügyben egyébként tegnap érkezett levél az Európai Bizottság elnöke felől, kioktató stílusban:Címlapkép forrása: MTI/EPA Julien Warnand
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
karácsony gulyás_mti