Előfizetői tartalom

Kvótaper: Brüsszel máris belengette a következő fegyvert (2.)

MTI
|
Portfolio
Teljességgel elfogadhatatlan az Európai Bíróság ma kihirdetett ítélete a kvótaperben, amely felelőtlen és felháborító - többek között így fogalmazott mai rögtönzött sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter azt is mondta, hogy a magyar kormány minden jogi eszközt ki fog használni, hogy maga dönthesse el, kit enged be az országba. Trócsányi László igazságügyi miniszter közben azt közölte: az Európai Bíróság a legfelsőbb szint, nincs jogorvoslati lehetőség az ügyben. Az Európai Bizottság illetékes biztosa üdvözölte a bíróság döntését, majd belengette: ha a renitens országok nem változtatnak álláspontjukon, akkor az ellenük indított eljárás a következő szakaszba léphet és végül pénzügyi bírságra számíthatnak.

A mai bírósági döntés eredménye és az eddigi megszólalások:Kapcsolódó cikkünk2017.09.06Megszületett a döntés a nagy kvótaperbenA magyar reakcióSzijjártó Péter az MTI szerint hangsúlyozta, "az igaz csata csak most kezdődik el", Magyarország minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesz, hogy a magyar emberek akarata ellenére ne lehessen az országba telepíteni senkit. A miniszter...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái