Előfizetői tartalom

Senki sem hitte volna, hogy pont ezek a filmek lesznek a nyár nagy buktái

Nem alakult jól a nyári szezon az amerikai mozikban: 11 éves mélypontra süllyedtek a bevételek, a tavalyi nyárhoz képest pedig 14%-os csökkenés történt. Ez azért meglepő, mert a magas költségvetésű, sikervárományos - úgynevezett blockbuster - premeriekből most sem volt hiány. Lehet, hogy a nézők már nem kíváncsiak az autórobotokra (Transformers) és a minyonokra (Gru)? Utánajártunk, hogy hogyan alakultak a jegyeladások a magyar mozikban, és mit vár az ősztől a filmes szakma.

Az Egyesült Államokban szeptember első hétfője munkaszüneti nap (Labour Day), ami idén szeptember 4-re esett. Ez a nyárzárónak is tekinhető hosszú hétvége általában jelentősen megdobja a szezon mozibevételeit, idén azonban elmaradt a siker. Nemcsak a nyár utolsó hétvégéjén látogattak kevesen a mozikba: 11 éve nem voltak olyan alacsonyak a bevételek, mint az idei nyáron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés