Előfizetői tartalom

A magyar megoldást másolják, hogy végre lecsapjanak a Google-re és a Facebookra

Portfolio
A magyar reklámadóra erősen emlékeztető megoldással sújtaná a nemzetközi technológiai vállalatokat a német, francia, spanyol és olasz pénzügyminiszter. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek elárulta: a javaslat szombaton kerülhet napirendre a pénzügyminiszterek észtországi informális tanácskozásán és az Európai Bizottság is támogathatja azt.

A Reuters múlt héten szerezte meg azt a dokumentumot, amiben a négy nyugat-európai pénzügyminiszter kifejti, hogyan sarcolnák meg a techóriásokat, mint például a Google, a Facebook vagy az Amazon.Az általuk jegyzett közös levélben egy újfajta adó bevezetésére tesznek javaslatot, amit az adott vállalatnak az árbevétele után kellene fizetnie, nem pedig a nyeresége után (ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés