Előfizetői tartalom

Egy ábra, amiből megérted, miért furcsa a magyar oktatás

Portfolio
Minél fejlettebb egy ország, a növekedése annál inkább az innováción, a humántőke minőségén múlik - éppen ezért a gazdag országokban többet áldoznak az oktatásra, hogy a munkaerejük képzettebb legyen. Sőt, a nemzeti sikeresség egyik legfontosabb feltétele, hogy az emberek tudásába egyre többet fektessünk. Ezeket az alapszabályokat alaposan a fejébe véshette mindenki, aki az elmúlt években olvasott erről a témáról. És akkor most megmutatjuk az OECD legfrissebb ábráját, amiben ehhez képest azért vannak meglepetések.

Az alábbi ábra a 25-34 éves korosztály iskolai végzettség szerinti megoszlását láthatjuk. Nagy vonalakban megvalósulni látszik a fent ismertetett összefüggés, de ha alaposabban megnézzük a számokat, árnyalódik a kép.A grafikonban az országok sorrendjét az alapfokú végzettségűek aránya adja. A magyar 15%-os adat bő duplája a régióban jellemzőnek. Kelet-Közép-Európa...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái