Előfizetői tartalom

Nyereséges volt az MNB

MTI
A Magyar Nemzeti Banknak (MNB) 34,4 milliárd forint nyeresége képződött az idei első fél évben - közölte az MNB pénteken a honlapján. Az eredmény alakulására pozitív hatással volt, hogy közel egy évtized után először nyereségbe fordult az MNB kamateredménye - olvasható a jegybank honlapján. Mindez annak köszönhető, hogy az alapkamat historikus mélyponton tartózkodik, valamint a nem konvencionális monetáris politikai eszközök aktív használatának következtében alacsony pénzpiaci hozamok és tartósan laza monetáris kondíciók alakultak ki - fűzték hozzá.

Az MNB honlapján elérhető féléves jelentésből kiderül: a nettó kamat- és kamatjellegű eredmény 2017 első fél évében 2,2 milliárd forint nyereség volt, 2016. hasonló időszakához képest 13 milliárd forinttal javult. Az MNB működési költségei idén az első hat hónapban 18,1 milliárd forintot tettek ki, ami az ütemezett tervtől 8,7 százalékkal marad el, a 2016 azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés