Előfizetői tartalom

Fokozatosan lazít az MNB, itt az eredménye

Portfolio
Devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank, a jegybank az egy hónapos lejáraton beérkezett 53 milliárd forintból 50 milliárd forintot, illetve a hat hónapos lejáraton beérkezett 16 milliárd forint mellett a tizenkét hónapos lejáraton beérkezett 250 milliárd forintból 150 milliárd forintot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás eddig nem látott szintre, 1080 milliárd forintra emelkedik, a swapállomány átlagos eredeti futamideje pedig érdemben hosszabbodik - olvasható az MNB közleményében.

Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott hétfőn a Magyar Nemzeti Bank. A meghirdetett mennyiség egy és három hónapos futamidőn 80-80 millió euro (25 milliárd forint), míg hat és tizenkét hónapos futamidőn 160, illetve 482 millió euro (50, illetve 150 milliárd forint) volt, amelyre a bankok egy, három, hat és tizenkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés