Előfizetői tartalom

Mikor vezesse be Magyarország az eurót? - Összecsaptak az érvek

Portfolio
Ma rendeztük meg a Budapest Economic Forum 2017 rendezvényünket, amelyen a magyar gazdaság döntéshozói, vállalatvezetők, fejlesztési bankárok, gazdaságpolitikusok, londoni elemzők, bankvezérek, akadémikusok beszélték meg az Európai Unió és Magyarország előtt álló kihívásokat. Az eseményről folyamatosan tudósítottunk külön írásokban, illetve az alábbi "gyűjtő" felületen is.Fontosabb részletek Csepreghy Nándor szerint ami Emmanuel Macron javaslatából kirajzolódik, az korántsem rózsás kép a kelet-közép-európai régió számára A magyar kormány nem szeretné engedni, hogy a régió csak hátországa legyen a nyugat-európai országoknak és kemény vitákat vetített előre Otilia Dhand szerint gazdaságilag egyértelműen előnyös a régió és Magyarország számára az EU megreformálása, de politikai kockázatai vannak Magyarország esetleges EU-kilépésére minimális esélyt ad, mivel az ellenkezik a gazdasági érdekeivel Rövid távon bevételkiesést hoz, hosszú távon pedig hitelkockázat-erősítő tényező a bankoknak az alacsony kamatkörnyezet. Munkaerőpiac: ma már a CNC esztergályosokat is fejvadászati módszerekkel fogják a cégek. Nagy Márton (MNB) szerint tartósan negatív (reál)kamatkörnyezetre rendezkedhet be a magyar gazdaság, ami történelmi lehetőség a gazdaság szereplői számára. Több jegybankár szerint már túl van a kegyelmi időszakon Magyarország és a növekedés alapjait kell rendbe tenni, mert enélkül a 2020 utáni gazdasági kilátások nem kedvezőek. Megosztott a szakma arról, hogy mikor és milyen érvrendszer mellett vezesse be Magyarország az eurót.

2017. október 05. 18:56 Megosztás Már túl lehet Magyarország a kegyelmi állapoton - Az euró a megoldás? Magyarország már a kegyelmi időszak után áll, nem pedig előtte, mint ahogy azt Nagy Márton MNB-alelnök jelezte - hangzott el a Budapest Economic...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés