Előfizetői tartalom

Palkovics: Magyarországon éri meg leginkább tanulni

Portfolio
Az oktatási rendszert a munkaerőhiánytól függetlenül is óriási kihívások érik - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a Budapest Economic Forum rendezvényén. A technológiai fejlődés felgyorsulása, a fenntartható növekedés támogatása, a tudásalapú európai gazdaság nagyobb képzettségi igénye, a méltányos és esélykiegyenlítő oktatás megteremtése egyaránt hat az oktatási rendszerre.

Palkovics László elmondta: a modernizációt támogató tartalmi fejlesztéseket folyamatosan napirenden kell tartani, mert 20 évig stabil nemzeti alaptanterv a változó világban biztosan nem lesz. Az egyik fő cél a korai iskolaelhagyás csökkentése, a felsőoktatásban pedig a kereslet-kínálat szinkronizálása, hatékony irányítás és új üzleti modellek adaptálása, ipari kapcsolatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés